En na de winter komt KAMPEREN …

En na de winter komt KAMPEREN …

Het kampeerseizoen staat op het punt te beginnen. Vanaf begin april is de camping weer open. Voor de “Die Hards” die weten wat kamperen is, maar toch de luxe van een verwarmd sanitairgebouw waardeerden.

Afgelopen winter hebben we ons gericht op het grote onderhoud van het terrein. Vooral de nu al uitstekende grasmat zal een verjongingskuur ondergaan, om weer de komende jaren strak en groen voor de kampeerder klaar te liggen.
Daarnaast is ons afvalverzamelgebouw geheel vernieuwd. Voor onszelf een enorme verbetering.

Afgelopen periode zijn van de daken van de schuren alle asbestplaten verwijderd en vervangen voor nieuwe golfplaten.
Dit gaf ons direct de mogelijkheid om op de kapschuur een groot aantal zonnepanelen te leggen (40 stuks in totaal). Het totaal van het aantal zonnepanelen is nu op 68 stuks gekomen. We hebben hierdoor een prachtige bijdrage geleverd aan een duurzame wereld.
Tevens is er een extra paneel voor warmwater toegevoegd. Hierdoor halen we sneller de temperatuur in de ochtend die nodig is om warmwater te bieden aan douchers en aan de (af-)wassers.

Ook is het dak van de fietsenstalling voorzien van isolatieplaten, om de warmte  / koelte binnen te houden.

We waren afgelopen winter te zien op alle SVR beurzen. Wellicht dat we elkaar reeds hebben ontmoet.
We willen graag ons terrein delen met rustzoekers en ruimte genieters. U dus.

Hierbij een kleine impressie van het verrichte werk en het resultaat. Op de pagina met foto’s onder Sanitair staan meerdere foto’s van het resultaat. U wordt verwelkomd in volledig nieuw gebouw met een urinoir, 3 hang-toiletten en een sanitair ruimte met 2 douchecabines, een badkamer met douche, toilet en wastafel, 2 afsluitbare wasruimtes en een grote wasruimte specifiek voor en met zeer kleine kinderen. Ook voor de kleinere onder ons is een aparte wasruimte gemaakt. Daarnaast staan in deze ruimte een wasmachine, een magnetron, een centrifuge en is er de mogelijkheid tot handwasjes.

Ook is er speciaal voor de tent‐ers onder ons, een ruimte gecreëerd, met een vuurplaats, die onder toezicht van de beheerder voor verwarmende momenten kan zorgen.

Het vernieuwde sanitairgebouw en de recreatieruimte zijn voorzien van (vloer-)verwarming waardoor het in de randen van het seizoen ook aangenaam verpozen is. Buiten zijn onder een afkapping 2 aparte afwas plekken. Het afval (scheidings‐) plein is aangepast en iets meer bij de tijd gemaakt. De fietsenstalling heeft een eigen (zij) ingang in de stal en er zijn nu 16 oplaadpunten voor fietsen…

Er gebeuren ook nog wel eens andere activiteiten op de camping dan het rustige kamperen. Zo hebben we inmiddels een aantal intieme, rustige (bruiloft) feestjes gehad en zelfs een heuse bruiloft. Ook een treffen van de Traction Avant Club Nederland vond plaats op onze camping compleet met een jeu des boules toernooi.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.